Dak reparatie

10 tekenen dat u zo snel mogelijk een dakreparatie nodig heeft

1. Gordelroos die gekruld, gebarsten of afwezig zijn. Dit zijn aanwijzingen dat de gordelroos het einde van hun levensduur nadert. Als u veel van dit soort gordelroos ziet (of niet ziet), moet u overwegen om uw dak te laten vervangen.

2. Gordelroos die donker, vuil of zelfs nat is. Als gordelroos vocht vasthoudt, doen ze hun werk niet. Houd er rekening mee dat de nattigheid misschien niet precies onder de beledigende dakspaan zit (aangezien het water bergafwaarts loopt).

3. Veel grindkorrels in goten. Composiet of asfalt gordelroos werpen hun korrels wanneer ze beginnen te slijten. Deze korrels vinden vaak hun weg naar uw dakgoten. De korrels zien eruit als grof, zwart zand.

Dak lek

4. Slijtage rond dakobjecten en openingen. Schoorstenen, ventilatieopeningen, leidingen en andere objecten die uw dak binnendringen, zijn plaatsen waar aanvankelijk verslechtering kan optreden. Vaak zijn de fixes beperkt tot deze specifieke gebieden.

5. Blaarvorming of afbladderende buitenverf. Als uw zolder slecht geventileerd is, kan vocht of verhoogde luchtvochtigheid zich ophopen in de buurt van de daklijn, waardoor verf kan afbladderen of blazen. (Dit kan ook een aanwijzing zijn dat uw dakgootsysteem defect is.)

6. Vlekken op plafonds of muren binnen. Watervlekken of verkleuring op muren of plafonds kunnen door veel verschillende dingen worden veroorzaakt. Maar de ondervloer van uw dak kan vocht in uw huis toelaten, wat tot de vlekken leidt. Het vervangen van uw dak lost dit probleem op.

7. Lekkage op zolder na een regenbui. Als er regen op uw zolder komt, kan het gewoon een kwestie zijn van het vervangen van wat flitslicht. Maar nogmaals, als de boosdoener een poreuze onderlaag is, heb je waarschijnlijk een dakvervanging nodig.

Een dakdek dat doorhangt

8. Een dakdek dat doorhangt. Als u merkt dat de vlonders of dakspanten op uw zolder naar beneden zakken in plaats van recht te blijven, kunnen ze nat zijn van het lekken van vocht. Als het gelokaliseerd is, kunt u wellicht een volledige dakvervanging vermijden.

9. De aanwezigheid van buitenlicht op zolder. Als je overdag op zolder bent en je kunt lichtstromen zien binnenkomen, weet dan dat water je zolder kan binnendringen door diezelfde openingen. Controleer de gordelroos om te zien of ze moeten worden vervangen.

10. Hogere energierekeningen. Als u plotseling een piek in uw airconditioning- of verwarmingskosten ziet, kan de koele of warme lucht door uw dak naar buiten lekken. Maar als u dit ventilatieprobleem op uw zolder aanpakt, zouden uw kosten voor verwarming en koeling moeten dalen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *