Types

6 verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen

Niet zo lang geleden waren asfaltshingles, leisteen, klei of betonnen dakpannen zowat de enige dakbedekkingsopties. Tegenwoordig bieden geavanceerde dakbedekkingsmaterialen een ongekend scala aan alternatieven, evenals een nieuw uiterlijk voor bestaande materialen.

Hier is een lijst met 6 verschillende soorten dakbedekking die u kunt overwegen voor uw volgende taak:

Zonnetegels

1. Zonnetegels

Geavanceerde zonnecollectoren integreren naadloos in bestaande gordelroos en genereren tot 1 kilowatt energie per 100 vierkante voet. Ze zijn vooral goed voor zonnige daken in verenigingen van huiseigenaren die typische zonnepanelen verbieden. Hoewel ze de energiekosten kunnen helpen compenseren met zonne-energie, kosten ze ook meer dan traditionele zonne-energieopties.

2. Asfalt gordelroos

Asfaltshingles zijn de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen in Amerika omdat ze effectief zijn in alle omgevingsomstandigheden. De kwaliteit varieert sterk, dus vraag of ze voldoen aan de ASTM D3161, Klasse F (110 mph) of ASTM D7158, Klasse H (150 mph) windtests en de AC438 duurzaamheidstest. De kosten vooraf zijn laag, maar u kunt verwachten dat u de gordelroos na ongeveer 20 jaar zult vervangen. Als u in een hagelgevoelig gebied woont, overweeg dan schokbestendige gordelroos met een UL 2218 Klasse 4-classificatie. Slagvaste gordelroos komt mogelijk in aanmerking voor een korting op de premie van uw huiseigenaar.

Metalen dakbedekking

3. Metalen dakbedekking

Metalen dakbedekking wordt geleverd in verticale panelen of gordelroos die lijkt op leisteen, tegels en shake – en gaat ongeveer 60 jaar mee. Metaal blinkt uit in het afwerpen van zware sneeuw en regen, zal niet branden en is bestand tegen harde wind. Het is lichtgewicht en kan over bestaande daken worden geïnstalleerd. Metaal kan echter luidruchtig zijn tijdens regenbuien en kan deuken door hagel. De gemiddelde kosten variëren tussen $ 5 en $ 12 per vierkante voet, afhankelijk van het type en de stijl van metaal – wat meer is dan asfalt maar minder dan betonnen tegels. Corrosie verschilt ook per materiaal.

4. Met steen bekleed staal

In elkaar grijpende panelen bootsen leisteen, klei of gordelroos na en zijn bestand tegen schade veroorzaakt door zware regenval (tot 8,8 inch per uur), windsnelheden van 120 mijl per uur, opbeurten, hagel en vries-dooi cycli. Daarom zijn ze een economische, effectieve keuze voor natte, winderige gebieden of gebieden die vatbaar zijn voor bosbranden. Sommige met steen beklede stalen daken zijn gegarandeerd voor de hele levensduur van het huis.

Leisteen

5. Leisteen

Leien dakbedekking gaat meer dan 100 jaar mee. Het brandt niet, is waterdicht en is bestand tegen schimmel en schimmel. Leisteen is effectief in natte klimaten, maar is duur, zwaar en kan gemakkelijk breken als er op wordt gestapt. Houd hier rekening mee als u in een gebied woont waar hagel heerst.

6. Rubberen leisteen

Rubberen leisteen ziet er natuurlijk uit en kan met een mes worden gesneden om op ingewikkelde daken te passen, zoals die op Victoriaanse huizen. Rubberen leien daken kunnen 100 jaar meegaan, maar kunnen worden beschadigd door schotelantennes en wandelen – en kunnen dus ook gevoelig zijn voor schade door hagel, vergelijkbaar met leisteen. Dakdekkers die zijn opgeleid om rubberen leisteen te installeren, zijn misschien moeilijk te vinden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *